ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ

 




Φίλοι μου,

  Πόσοι από εσάς σκεφτήκατε ,μήπως να εκμεταλλευόσασταν  αυτόν τον εγκλεισμό της εποχής μας. Πως? Μα με το άδειασμα τελείως όλων των αρνητικών που έχουν συσσωρευθεί μέσα σας όλα τα χρόνια και δεν είχατε ίσως τον καιρό να το πράξετε.

  Όλες εκείνες οι πολύτιμες  στιγμές ,του να μιλήσετε ειλικρινά με τον καλύτερο φίλο σας – τον εαυτό σας- ,να σταματήσετε για 5΄λεπτά έστω, να μιλάτε και να αφήσετε την ψυχή σας να μιλήσει για εσάς. Ω! πιστέψετε με θα απορήσετε και εσείς οι ίδιοι με το πόσα έχει να σας πει.

  Κλείστε το χαζοκούτι ,καθήστε σε ένα ήσυχο μέρος μόνοι και αρχίστε το ξεσκαρτάρισμα σε όλα σας τα αρνητικά αισθήματα. Σαν να ξεκαθαρίζετε το κουτί με τις αναμνηστικές σας φωτογραφίες.

  Διώξετε ότι τοξικό και ρηχό υπάρχει στη ζωή σας. Από αντικείμενα , συνήθειες ζωής, φίλους τοξικούς ανούσιους καθώς  και καταστάσεις τοξικές μέχρι λάθη που ασυναίσθητα επαναλαμβάνετε.

  Φανείτε πιο δυνατοί, σκληροί και διώξτε τα .Μην τα αγκαλιάζετε από συμπόνοια

  Την συμπόνοια δείξτε την επιτέλους στον εαυτό σας.

  Πρέπει, επιβάλλεται ,να ξεκαθαρίσετε το μέσα σας για να καταφέρετε να πετάξετε το μαύρο πέπλο που μεγαλώνει μέρα την μέρα.

  Χαμογελάστε ,μην επιτρέπετε σε κανέναν ,να σας το αφαιρέσει.

  Ναι ξέρω τώρα τι θα πείτε …τόσα οικονομικά προβλήματα ,πείνα, λογαριασμοί …και μετά τι? Θα καθήστε να κλαίτε την μοίρα σας? Θα κάνετε την χάρη σε όλους τους πιο πάνω που αναφέρθηκα να πιστέψουν ότι νικήσανε?

  Μην ασχολείστε με τους άλλους ,τι είπανε ,τι κάνανε, πως ντυθήκανε ,αν είναι έτσι ή αλλιώς . Είναι τονίζω ,ανούσιοι με καθόλου αξία ,πόσο μάλλον να επιτρέψτε να εισχωρήσουν στην ζωή σας.

  Καθήστε πάρτε βαθιές αναπνοές ,πιείτε κάτι χαλαρωτικό όπως ένα αρωματικό τσάι ,βάλτε απαλή μουσική να συνοδεύει τις σκέψεις σας ,κάντε δώρο στον εαυτό σας την ψυχική και πνευματική ανάταση. Δείτε τι αξίζει να μείνει στην ζωή σας και τι όχι. Δώστε υπόσχεση στον εαυτό σας ,κάντε την προσευχή σας να σας δίνει η Παναγία δύναμη να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας και όλα θα πάνε καλά.

  Χαμογελάτε, έχετε θετικές σκέψεις και όμορφες εικόνες. Και αν δείτε ότι νευριάζετε μετρήστε από το 10 ανάποδα ως το μηδέν ,βαθιά αναπνοή και με ένα γλυκό χαμόγελο διώξτε το ¨κακό¨.

 

                                                                              ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

Life coach of   NLP Practitioner